Green Magazine (jeseň 2019), Limitless Group, 2019

3,72 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Green Magazine (jeseň 2019)

Slováci ročne vyhodia na skládku viac ako milión ton odpadu!

    Slovenská republika má dlhodobý problém s odpadom, ktorý obyvatelia na našom území vyprodukujú. V rámci Európskej únie už niekoľko rokov patríme medzi krajiny, ktoré na skládky... Čítať viac

    Výrobca
    Limitless Group, 2019

    Slovenská republika má dlhodobý problém s odpadom, ktorý obyvatelia na našom území vyprodukujú. V rámci Európskej únie už niekoľko rokov patríme medzi krajiny, ktoré na skládky ukladajú najviac odpadu. Len zlomok z neho dokážeme recyklovať a opätovne... Čítať viac

    3,90 €

    3,72 €

    -5 %
    U dodávateľa
    Posielame do 10 dní

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Päťhviezdičkový víkend - Elin Hilderbrand, Tatran, 2024
    Green Magazine (jeseň 2019), Limitless Group, 2019
    3,72 €

    Viac o produkte

    Periodikum Green Magazine, ktoré sa venuje energetike, inováciám, elektromobilite, ekológii, životnému prostrediu, obnoviteľným zdrojom a biznisu.

    Slovenská republika má dlhodobý problém s odpadom, ktorý obyvatelia na našom území vyprodukujú. V rámci Európskej únie už niekoľko rokov patríme medzi krajiny, ktoré na skládky ukladajú najviac odpadu. Len zlomok z neho dokážeme recyklovať a opätovne zhodnotiť.

    Z toho dôvodu skončí každý rok na skládkach viac ako milión ton odpadu, ktorý nadmerne zaťažuje prírodu. Na našom území sa nachádzajú tisíce nelegálnych skládok. Každá z nich pritom môže predstavovať environmentálne riziko, ktoré by sme nemali podceňovať.

    Odborníci na summite v New Yorku upozornili, že aj kvôli skládkovaniu rekordne narástla koncentrácia skleníkových plynov, ktoré spôsobujú globálne otepľovanie. Svetový inštitút zdrojov varoval, že v budúcnosti môžu byť v dôsledku extrémneho sucha na planéte až 2,5 miliardy ľudí ohrozené nedostatkom pitnej vody.

    V najnovšom čísle časopisu Green Magazine sa dozviete, že využívanie internetu tiež negatívne vplýva na prírodu. Posielanie e-mailov, streamovanie hudby a pozeranie filmov každý rok prispeje k navýšeniu emisií o 306 megaton CO2.

    Za zmienku stojí aj projekt zeleného mesta v Gruzínsku, ktoré má byť jedným z najekologickejších projektov na brehu Čierneho mora. Okrem týchto tém získate prehľad o zaujímavostiach z oblasti elektromobility, ekológie, biznisu a energetiky

    Čítať viac
    Počet strán
    86
    Väzba
    brožovaná väzba
    Rozmer
    210×297 mm
    Jazyk
    slovenčina
    Rok vydania
    2019
    Naše katalógové číslo
    703197
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčil produkt vám?

    „Bláznovstvo je neschopnosť vyjadriť svoje myšlienky. Ako keby si bola v nejakej cudzieho krajine. - Všetko vidíš, chápeš, čo sa deje okolo teba, ale nevieš sa vyjadriť. A nikto ti nemôže pomôcť, lebo nerozumieš jazyku, ktorým tam hovoria. “