Prečo sa netreba báť
E-kniha

Stoicizmus pre vyrovnaný život

Stoicizmus pre vyrovnaný život. Žiť v modernom svete nie je ľahké. Trápia nás nízke platy, vysoké ceny v obchodoch, sme prepracovaní, máme problémy s duševným zdravím a dokonalé... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2024
Počet strán
368

Stoicizmus pre vyrovnaný život. Žiť v modernom svete nie je ľahké. Trápia nás nízke platy, vysoké ceny v obchodoch, sme prepracovaní, máme problémy s duševným zdravím a dokonalé fotografie zo sociálnych sietí v nás vyvolávajú... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

13,90 €

Predobjednávka,
vychádza pozajtra
Ako čítať e-knihy?
Ďalšie e-knižné vydania
Zbav se obav - Brigid Delaney, Pragma, 2024
EPUB MOBI
Čeština, 2024
Ihneď na stiahnutie

15,69 €

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Stoicizmus pre vyrovnaný život

Žiť v modernom svete nie je ľahké. Trápia nás nízke platy, vysoké ceny v obchodoch, sme prepracovaní, máme problémy s duševným zdravím a dokonalé fotografie zo sociálnych sietí v nás vyvolávajú úzkosť. Valia sa na nás vojny, epidémie, klimatické krízy, a než sa nazdáme, zmietame sa vo víre ďalších katastrofických správ. Ako si poradiť v týchto náročných časoch?

Máme dobrú správu! Záchranou pred životnými neúspechmi a pohromami môže byť filozofia stoikov. Starovekí filozofi Seneca, Epiktétos a Marcus Aurelius hľadali odpovede na rovnaké otázky, aké trápia aj nás. V každodennom živote môžeme plne kontrolovať len tri veci: svoj charakter, svoje reakcie a to, ako sa správame k druhým. Uvedomenie si, že ostatné veci sú mimo našej kontroly, prináša v konečnom dôsledku úľavu a vnútorný pokoj. Stoicizmus vám pomôže zbaviť sa strachu a úzkosti a ukáže vám, ako sa stať silným človekom.

Obľúbená publicistka denníka The Guardian Brigid Delaney sa obracia k múdrosti stoikov, aby pochopila najhlbšie otázky týkajúce sa našej existencie. V tomto úprimnom diele, plnom srdečnosti, humoru a nadhľadu, skúma, ako žiť bohatý a zmysluplný život.
Čítať viac

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčila e-kniha vám?

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Nemusíš to všetko pochopiť. Len buď so mnou.“

Chatrč - William Paul Young, 2009
Chatrč
William Paul Young