Sprievodca vesmírom - Peter Bond, Slovart, 2003

8,27 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Sprievodca vesmírom - Peter Bond, Slovart, 2003
Sprievodca vesmírom - Peter Bond, Slovart, 2003

Sprievodca vesmírom

Dobrodružné cesty v nekonečnom vesmíre

Podniknite cestu Slnečnou sústavou a nazrite do hlbín vesmíru cez Hubblov vesmírny ďalekohľad... Čítať viac

Vydavateľstvo
Slovart, 2003
Počet strán
64

Podniknite cestu Slnečnou sústavou a nazrite do hlbín vesmíru cez Hubblov vesmírny ďalekohľad... Čítať viac

  • Pevná väzba
  • Slovenčina
Vypredané

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

Dostupné v 24 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Aby už detstvo nebolelo - Lindsay C. Gibson, Grada, 2024

Viac o knihe

Ľudí už tisícky rokov fascinuje hviezdna obloha, no až po vynájdení ďalekohľadu začali astronómovia zisťovať, ako vesmír skutočne vyzerá. Náš domov, planéta Zem, je len drobučkou hmotnou bodkou v obrovskej prázdnote nazývanej vesmír. Pri pohľade na oblohu sa nám zdá, že kozmos je preplnený, hviezdy sú však nesmierne vzdialené od nás i navzájom. Vesmír je vo všeobecnosti prázdny. Je zároveň obrovský, nepredstaviteľne obrovský. Aj na najbližšiu hviezdu by sme rýchloťou concordu cestovali viac než milión rokov. Vzdialenosti sú v kozme také veľké, že astronómovia ich merajú v svetelných rokoch, čo je vzdialenosť, ktorú prejde svetlo za jeden rok – 10 biliónov (čiže 1013) kilometrov. Vďaka moderným ďalekohľadom môžu astronómovia dnes už sledovať hviezdy vzdialené miliardy svetelných rokov.

Profesionálni hvezdári strávia dnes oveľa viac času pred počítačom ako hľadením do ďalekohľadu. V modernej hvezdárni sa všetky údaje z teleskopov zadajú do počítača. Ten ich spracuje a vytvorí obrazy, ktoré zvýrazňujú isté vlastnosti objektov. Digitálne obrazy sa môžu prenášať aj na internet, aby si ich mohli pozrieť astronómovia na celom svete.

Podniknite cestu Slnečnou sústavou a nazrite do hlbín vesmíru cez Hubblov vesmírny ďalekohľad. Spoznajte, čo spôsobuje výbuch supernovy a čo sú padajúce hviezdy, ako žijú kozmonauti v beztiažovom stave a prečo Slnko nakoniec zničí našu planétu. Pomocou fotografií a počítačovo upravených zobrazení odhaľuje tento sprievodca najúžasnejšie obrazy vesmíru od planéty Zem až po vzdialené galaxie. Vzrušujúce komentáre Petra Bonda sprevádzajú prekvapujúce skutočnosti o všetkom od veľkého tresku až po skončenie čias.
Čítať viac
Počet strán
64
Väzba
pevná väzba
Rozmer
10×310 mm
Hmotnosť
595 g
ISBN
8071457809
Rok vydania
2003
Edícia
Sprievodca
Naše katalógové číslo
15037
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Slovart
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

1 hodnotenie

1
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Vydavateľstvo Slovart

Čítať viac

„Šťastie nie je burlivé ani hlučné ako rozkoš či radosť. Je tiché, pokojné, krehké, je to vnútorný pocit uspokojenia, ktorý sa začína vo chvíli, keď človek začne milovať sám seba.“

Japonský milenec - Isabel Allende, 2018
Japonský milenec
Isabel Allende