Míňať menej, získať viac
E-kniha

Bohatší život vďaka ušetreným peniazom

Ak by existoval spôsob, ako dosiahnuť šťastný a zmysluplný život v hojnosti a zároveň na zdravej planéte, dali by ste mu prednosť? Možno neveríte, ale my tú možnosť máme!... Čítať viac

Vydavateľstvo
Ikar, 2022
Počet strán
320

Ak by existoval spôsob, ako dosiahnuť šťastný a zmysluplný život v hojnosti a zároveň na zdravej planéte, dali by ste mu prednosť? Možno neveríte, ale my tú možnosť máme! Filozofia, ktorú vo svojej knihe predstavujú Liesl Clark ... Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Slovenčina

10,40 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Ak by existoval spôsob, ako dosiahnuť šťastný a zmysluplný život v hojnosti a zároveň na zdravej planéte, dali by ste mu prednosť? Možno neveríte, ale my tú možnosť máme! Filozofia, ktorú vo svojej knihe predstavujú Liesl Clark a Rebecca Rockefeller, spočíva v tajomstve uprednostniť všetky iné alternatívy ešte skôr, ako si niečo kúpite. Aplikujú totiž teóriu „nekupovania“, pričom význam tohto pojmu nespočíva iba v striedmosti. Rovnako tak zahŕňa aj túžbu žiť v súlade s prírodou, neprodukovať nadmerné množstvo odpadkov, no tiež spôsob, ako sa zbaviť nepotrebného a škodlivého konzumu. Autorky vidia potenciál ozdravenia spoločnosti hlavne v zdieľaní predmetov a v obdarovávaní. Susedia, známi či celkom cudzí ľudia – každému sa môže zísť niečo, z čoho už nemáte úžitok, a naopak, vám sa môže zísť niečo, čo už nevyužijú oni. Nakupovať nie je nutné!

Dovoľte autorkám, aby vo vás inšpirovali zmenu k lepšiemu. V knihe napríklad nájdete zoznam 50 vecí, ktoré nikdy nenakupujú. Nemusíte ani vy! Poradia vám, aké otázky si položiť, než sa rozhodnete nakupovať, a skvele pripomenú zabudnuté umenie vyrábania a opravovania. Podelia sa aj o ďalší zoznam 50 vecí, ktoré si vyrábajú sami, alebo o ktoré sa delia s inými. „Nekupovanie“ berú aj ako akýsi návrat na cestu našich starých rodičov a k spôsobu, akým ľudia žili v časoch pred nákupným ošiaľom. Pridajte sa k nim!
Čítať viac
Originálny názov
The Buy Nothing, Get Everything Plan
Počet strán
320
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1783747
Jazyk
slovenčina
Vydavateľstvo
Ikar
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

4,5 / 5

2 hodnotenia

1
1
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Vydavateľstvo Ikar

Čítať viac

„Neviem o sebe nič dopredu a moje dobrodružstvá sa začínajú až vo chvíli, keď o nich rozprávam.“

Jednoducho je to tak - Gérard Depardieu, Lionel Duroy, 2015
Jednoducho je to tak
Gérard Depardieu, Lionel Duroy