Uprdelizmus - Jan Menděl, NOXI, 2022

14,90 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Uprdelizmus

Jan Menděl prečítal všetky možné príručky, ako žiť lepší život. Človeku by mali pomôcť rôzne meditácie, cvičenia či dychové cvičenia. On sa však obrátil proti tomuto trendu a... Čítať viac

Vydavateľstvo
NOXI, 2022
Počet strán
208

Jan Menděl prečítal všetky možné príručky, ako žiť lepší život. Človeku by mali pomôcť rôzne meditácie, cvičenia či dychové cvičenia. On sa však obrátil proti tomuto trendu a našiel lepšie riešenie. Podľa neho je oveľa efektívnejšie ... Čítať viac

  • Brožovaná väzba
  • Slovenčina

14,90 €

Na sklade 1 ks
  • Osobný odber 04. 6.
  • Na vašej adrese 04. 6.

Osobný odber

Bratislava, Martinus
Obchodná 26
04. 6.
Kníhkupectvá
04. 6.
balíkovo
04. 6.
AlzaBox
04. 6.
Packeta
04. 6.
Slovenská pošta
(na poštu)
04. 6.
BalíkoBOX
04. 6.

Doručenie na adresu

Kuriér Packeta HD
04. 6.
Kuriér GLS
04. 6.
Slovenská pošta
(na adresu)
04. 6.

Dostupné v 7 knižniciach. Požičať v knižnici

Naši škriatkovia odporúčajú

Putovné kino pána Saita - Annette Bjergfeldt, Premedia, 2024

Viac o knihe

Jan Menděl prečítal všetky možné príručky, ako žiť lepší život. Človeku by mali pomôcť rôzne meditácie, cvičenia či dychové cvičenia.
On sa však obrátil proti tomuto trendu a našiel lepšie riešenie. Podľa neho je oveľa efektívnejšie mať všetko „u prdele“. A z toho vznikol novotvar – uprdelizmus, ktorý rozvíja v knihe.

Keď sa postupne naučíte nebrať veci okolo seba až tak vážne a dokážete sa nad ne jednoducho povzniesť, len vtedy dosiahnete skutočnú osobnú slobodu.
Čítať viac
Počet strán
208
Väzba
brožovaná väzba
Rozmer
125×200 mm
Hmotnosť
220 g
ISBN
9788081116216
Rok vydania
2022
Naše katalógové číslo
1666223
Jazyk
slovenčina
Pôvod
Česko
Vydavateľstvo
NOXI
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

2 hodnotenia

2
0
0
0
0

Ako sa páčila kniha vám?

Recenzie čitateľov

Tomáš Mičenec
Overený nákup
11.11.2022
Veľmi zaujímavá kniha.
Napriek tomu, že kniha nie je nábožensky ladená, ma na začiatku knihy ako ateistu dosť zarazil tento úrivok: „Myslím si, že sa nedá žiť v pokoji a s nadhľadom, ak veríte, že tento život je jediný, ktorý máte. V tedy by totiž nič nedávalo zmysel a najmä by bolo celkom nezmyselné o niečo sa usilovať....“
Aristoteles mal na to lepšie vysvetlenie: „Človek je tvor hľadajúci ciele. Jeho život má zmysel len v tedy, keď sa usiluje o ich dosiahnutie.“ Cca pred 2000 rokmi a viac pokladali veľmi múdri ľudia človeka za živočíšny druh. Za Bohov označovali výnimočných ľudí, aby si ich uctili, podľa opisu Galiu Plinius Secundus. Autor v knihe uprdelizmus spomenul aj dušu a reinkarnáciu ako jedinú dogmu. Albert Einstein tvrdil, že si nevie predstaviť život po smrti. Pravdepodobnejšia je skôr kvantová teória a vedecké poznatky, že život vzniká z aminokyselín. Kniha je však pre mňa veľmi zaujímavá a obsahuje množstvo využiteľných myšlienok podaných iným spôsobom. Flegmatizmus a disociáciu ľudia používajú prirodzene. „Smrť nie je zlá.“ Sokrates Keby som nevedel o čom autor píše, niektoré myšlienky vytrhnuté z kontextu by boli doslova nepravdivé.

Podľa mňa môže byť uprdelista aj človek, ktorý je ateista, nerobí žiadne meditácie, nebojí sa života ani smrti, stačí mu viera v seba samého, má cieľ a nevenuje pozornosť všetkému čo nám narúša vnútorný pokoj.

Zadná časť knihy sa venuje hypnóze,  meditácii a tréningu mysle pred myšlienkami, ktoré nechceme a autorove panické ataky aj uprdelizmus vo vzťahoch.

„Z tohto pohľadu možno povedať, že Ježiš, Budha a mnohé ďalšie osvietené duše boli majstrami uprdelizmu.“

Osobné skúsenosti autora sú pre mňa veľkým prínosom.
Čítať viac

Vydavateľstvo NOXI

Čítať viac

„Úlomky roztrieštenej ľudskosti boli natoľko bežné, že ich človek rýchlo vypustil z hlavy. “

Smrtiaca biela - Robert Galbraith, J.K. Rowling, 2019
Smrtiaca biela
Robert Galbraith, J.K. Rowling