Truhla času
E-kniha

Se světem se stalo cosi divného. Lidé přebývají v truhlách, v nichž neplyne čas, a čekají na lepší budoucnost. Města zarostla lesem, ulicemi se potulují vlci a v obchodních... Čítať viac

Vydavateľstvo
Argo, 2021
Počet strán
280

Se světem se stalo cosi divného. Lidé přebývají v truhlách, v nichž neplyne čas, a čekají na lepší budoucnost. Města zarostla lesem, ulicemi se potulují vlci a v obchodních domech řádí medvědi. Co se přihodilo? Čítať viac

  • PDF EPUB MOBI
  • Čeština

9,71 €

Ihneď na stiahnutie
Ako čítať e-knihy?

Naši škriatkovia odporúčajú

Viac o e-knihe

Se světem se stalo cosi divného. Lidé přebývají v truhlách, v nichž neplyne čas, a čekají na lepší budoucnost. Města zarostla lesem, ulicemi se potulují vlci a v obchodních domech řádí medvědi. Co se přihodilo? Odpověď zná jen stará paní, která se jediná nezavřela do truhly.

Místo toho pátrala po příčině toho všeho a objevila příběh o princezně a jejím otci králi Dimonovi, jenž kdysi dávno dobyl svět a pokusil se zvítězit nad časem. A teď tu legendu stařenka vypráví skupince dětí vysvobozených z truhel. Na nich je, aby zrušily dávnou kletbu a daly svět zase do pořádku.

Příběh, v němž se mísí scifi, fantasy a aktuální téma životního prostředí, je jednou z nejoceňovanějších islandských knih posledních let. Kniha byla přeložena do osmnácti jazyků.
Čítať viac
Originálny názov
Timakistan
Počet strán
280
Rok vydania
2021
Naše katalógové číslo
909833
Štýl
dobrodružný
Jazyk
čeština
Preklad
Vydavateľstvo
Argo
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

5,0 / 5

3 hodnotenia

3
0
0
0
0

Ako sa páčila e-kniha vám?

Recenzie čitateľov

30

Prečítam všetko čo si ku mne nájde cestu. :-) Okrem kníh sa vo voľnom čase sa venujem bylinkám a prírodnej terapii.

Silvia Jágriková
Overený zákazník
19.1.2023
Islandská fantastika, kde sa miešajú prvky rozprávky, sci-fi a fantasy, v podobe dystópie pre deti. V hlavnej úlohe je neobyčajné cestovanie v čase.
Truhla času - zázrak doby. Človek, ktorý v nej spí, nezostarne ani o minútu.
Island prežíva ekonomickú krízu. Ľudstvo, aby nepremárnilo vzácny čas života, sa ukrýva v truhlách a čaká na lepšie časy. Z čitateľovi neznámemu dôvodu sa deti oslobodia z tohto časového väzenia a precitnú do schátraného sveta. Do divočiny, kde nič nefunguje a potuluje sa tu divá zver.
Toto dobrodružstvo má korene v ďalekej minulosti a spolu s deťmi sa dozvedáme príbeh starovekého kráľovstva Pangea. Zistíme, že kniha ukrýva príbeh v príbehu.
Truhla času ako dar pomsty, večná princezná netuší ako chutí sloboda a bláznivý kráľ, ktorý vyhral boj s časom, premárni svoj život bitkami.
Dôsledky majú dopad na súčasný svet a súčasnosť nesie nelichotivú víziu budúcnosti. Čo môžu urobiť deti, aby sa svet prebral k životu?
Krásny príbeh, písaný plynulou svižnou rečou. Nechala som sa unášať vlnou fantázie a veľmi sa mi to páčilo. Kniha si ľahko uchmatne všetku pozornosť čitateľa a ten hltavo číta. Nevie sa totiž dočkať rozuzlenia, ktoré má naozaj grády. Súčasná dejová línia zaberala možno jednu tretinu knihy, skôr sa pohybujeme dejovo v minulosti. Bolo zaujímavé čítať dva súvisiace príbehy odlišného žánru a pozorovať, ako sa jeden stratil v druhom. Kniha bude pekným zážitkom nie len pre deti, ale aj dospelých milovníkov fantastiky alebo islandskej literatúry. Našla som tam pár podobností s Nekonečným príbehom a s knihou Dievčatko Momo a stratený čas.
Čítať viac
23.6.2021
Dva príbehy v jednej knihe
Dva príbehy v jednom, ktoré ma okamžite vtiahli do deja. Príbeh bol poučný a dojemný.
Je to príbeh, ktorý núti zamyslieť sa nad vecami a len tak ho nevyženie z hlavy.

Hoci je príbeh popísaný ako rozprávka, má v sebe presah do dnešného sveta a niečo v ňom si nájdu aj dospelí čitatelia, ktorí si dovolia počúvať a povšimnú si myšlienku ukrytú v príbehu.
Čítať viac

Vydavateľstvo Argo

Čítať viac

„Je len jedna vec prázdnejšia ako život bez lásky - život bez bolesti.“

Spasiteľ - Jo Nesbo, 2012
Spasiteľ
Jo Nesbo